Élelmiszer-csomagokkal támogatja a kárpátaljai rászorulókat a KDNP parlamenti frakciója

Tartósélelmiszer-csomagokkal támogatja a kárpátaljai rászoruló, szegény családokat a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja – jelentette be Simicskó István frakcióvezető pénteken Debrecenben, a görögkatolikus egyház látogatóközpontjában, ahonnan útba indították a szállítmányt.

KDNP-frakció adománya Debrecenben

A politikus elmondta: három tonna tartósélelmiszert – olajat, száraztésztát, cukrot, rizst, babot, konzerveket, kávét – gyűjtöttek össze, a küldemény továbbításához a görögkatolikus egyház segítségét kérték, hogy a rászorulókhoz jusson el a küldemény.

A KDNP-frakció rendszeresen segít itthon is, az elmúlt években az ökumenikus segélyszolgálaton, a máltai szeretetszolgálaton, a katolikus karitászon és a vöröskereszten keresztül juttatta el adományait a szegény családokhoz – közölte Simicskó István.

KDNP-frakció adománya Debrecenben

A politikus köszönetet mondott a görögkatolikus egyháznak, hogy segít célba juttatni a raklapokra helyezett élelmiszert.

Seszták István főhelynök jelezte: a főegyházmegyei karitász és a Szent Lukács görögkatolikus szeretetszolgálat közreműködésével viszik el a szállítmányt Kárpátaljára. Fontosnak nevezte annak megélését, hogy a szeretet egyetlen kifejezési formája, ha azt továbbadja az ember.

Szkoropádszky Péter, a Szent Panteleimon Karitasz kárpátaljai görögkatolikus jótékonysági szervezet elnöke az adomány átvételekor azt mondta, ő az adományban nem kilókat, csomagokat lát, hanem sok-sok mosolygós, hálás arcot.

Olyan emberek arcát, akiknek kicsit könnyebbé teszik az életét az adományokkal, talán elviselhetőbbé válik az a kisebbségi sors, amely a Kárpátalján nekik jutott – mondta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!