Elhunyt Tóth Sándor író, a KDNP volt parlamenti képviselője

Elhunyt Tóth Sándor író, József Attila-díjas költő, újságíró, az első szabadon választott Országgyűlés volt KDNP-s képviselője és jegyzője. Tóth Sándor nyolcvan éves volt – közölte ifjabb Tóth Sándor az MTI-vel pénteken.

Fotó: Wikipedia

A Magyar Katolikus Rádió honlapján olvasható, hogy Tóth Sándor, a rádió alapító munkatársa szinte az utolsó pillanatig dolgozott, halála előtt két nappal a stúdióban lett rosszul, kórházba szállították, ahol szerdán elhunyt.

Tóth Sándor Szolnokon született 1939-ben, középiskolai tanulmányait az esztergomi ferences gimnáziumban végezte, Egerben és Budapesten teológiát tanult, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen magyar-történelem szakán szerzett diplomát és elvégezte a MUOSZ Újságíró Iskolát. 1970-től az Új Ember belső munkatársa, majd tanított a Pázmány Péter katolikus Egyetemen.

Irodalmi munkásságát, keresztény újságírói tevékenységét a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével és József Attila-díjjal ismerték el, egyházi szolgálatáért Pro Cultura Christiana díjat kapott. Tóth Sándor 1990-1994 között a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője volt.