Elhunyt Tóth Sándor író, a KDNP volt parlamenti képviselője

Elhunyt Tóth Sándor író, József Attila-díjas költő, újságíró, az első szabadon választott Országgyűlés volt KDNP-s képviselője és jegyzője. Tóth Sándor nyolcvan éves volt – közölte ifjabb Tóth Sándor az MTI-vel pénteken.

Fotó: Wikipedia

A Magyar Katolikus Rádió honlapján olvasható, hogy Tóth Sándor, a rádió alapító munkatársa szinte az utolsó pillanatig dolgozott, halála előtt két nappal a stúdióban lett rosszul, kórházba szállították, ahol szerdán elhunyt.

Tóth Sándor Szolnokon született 1939-ben, középiskolai tanulmányait az esztergomi ferences gimnáziumban végezte, Egerben és Budapesten teológiát tanult, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen magyar-történelem szakán szerzett diplomát és elvégezte a MUOSZ Újságíró Iskolát. 1970-től az Új Ember belső munkatársa, majd tanított a Pázmány Péter katolikus Egyetemen.

Irodalmi munkásságát, keresztény újságírói tevékenységét a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével és József Attila-díjjal ismerték el, egyházi szolgálatáért Pro Cultura Christiana díjat kapott. Tóth Sándor 1990-1994 között a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője volt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!