EP-képviselőket díjaztak a nagycsaládosokért végzett munkájukért

Gaál Kinga és Hölvényi György európai parlamenti képviselők a családokért, kiemelten a nagycsaládokért végzett rendkívüli, áldozatos munkájukért kapta a díjat. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) központjában tartott ünnepségen Kardosné Gyurkó Katalin a NOE elnöke adta át az egyesület legmagasabb szintű elismerését.

Mint az elnök asszony köszöntőjében elmondta, az EP munkájának napról-napra nő a jelentősége, a súlya. Sok esetben ott hoznak olyan döntéseket, amelyek a magyar családok életét is befolyásolják. Gál Kinga és Hölvényi György ha kellett, felléptek és védték a családok érdekeit. A méltatásban az is elhangzott, hogy mindkét politikusnak köszönhető, hogy a NOE elnyerte az Európai Polgár Díjat.

Gál Kinga (Fidesz) felszólalásaival folyamatosan napirenden tartotta a családok ügyét, a magyar családok érdekében tett erőfeszítései kimagaslóak. A képviselő asszony nagy megtiszteltetésnek nevezte az elismerést, és hozzátette: a munka ezzel nem ér véget. Kiemelte, hogy a mostani helyzetben is látni, "a család segít, összefog és véd". Megígérte, hogy továbbra is küzdenek és folytatják mindazt, ami az egyik legfontosabb feladatuk, hogy megértessék az egyre önzőbb Európával, hogy a család fontos, a család a jövő.

 A Kereszténydemokrata Néppárt képviselőjéről a laudációban elhangzott, hogy Hölvényi György EP-képviselőként több alkalommal konferencia szervezésével járult hozzá a NOE által képviselt ügyek népszerűsítéséhez. A családi érdekek érvényesítésében, a hazai családpolitika eredményeinek uniós szintű megismertetésében elévülhetetlen érdemeket szerzett.

 

               Hölvényi György a Kereszténydemokrata Néppárt  EP képviselője  Kép:MTI/ Mohai Balázs 

Hölvényi György az elismerést megköszönve azt emelte ki, hogy a család minden társadalmi létezés alapja. „ Szinte olyan elemi szükségletünk, mint a levegő. Európában ezt – szelíden fogalmazva – mégsem érzik fontosnak. Ilyen közegben a család értékét európai parlamenti politikusként képviselni komoly feladat és felelősség. Éppen ezért mindig kitüntetett pillanat, amikor az ember rá tud tekinteti az eddig elvégzett munkára. Nagy megtiszteltetés volt Gál Kinga képviselőtársammal átvenni a díjat.”
Elismerően szólt a NOE hosszú évek óta tartó munkájáról is. Egy fontos feladatként azt hangsúlyozta: nemcsak a meglévő családokat, hanem a családot tervező fiatalokat is meg kell szólítani.

 A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987-ben alakult. Az egyesületnek csaknem 15 ezer család a tagja. A NOE a családos közösségépítésen és értékőrzésen túl - melynek középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll - ellátja a családok érdekvédelmét és országos, valamint helyi rendezvényein vidám kapcsolatépítésre, szórakozásra is lehetőséget nyújt.

 

Kép: MTI/Mohai Balázs

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!