Érmekkel várják vissza a katonasportolókat a tokiói olimpiáról

A honvédelmi miniszter „csillogó medálokkal” várja vissza a katonasportolókat és a BHSE versenyzőit a tokiói olimpiáról. Az „útnak indító ünnepségen” a KDNP frakcióvezetője is részt vett.

Benkő Tibor a pénteki ünnepségen köszönetet mondott a Sportszázad tagjainak, amiért a felkészülés mellett a pandémiás időszakban ott voltak és segítették az ország lakosságát.

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter (jobbra) és Dr.Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség és a Budapest Honvéd Sportegyesület elnöke a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő katonasportolókat, valamint a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportolóit, sportszakembereit útnak indító ünnepségen Budapesten, a Stefánia Palotában 2021. július 2-án (Fotók: MTI / Balogh Zoltán)

„Részt vettek a határzárási feladatban, ott voltak a kórházakban, és kivették a részüket példamutató módon abban is, hogy ha az ország bajban van, ha az országnak szüksége van önökre, akkor nemcsak a sporteredményekkel tudják szolgálni Magyarországot és a magyar emberek érdekeit” – idézte fel a honvédelmi miniszter azon az eseményen, amelyen útnak indította a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő katonasportolókat, valamint a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportolóit, sportszakembereit.

„Az eredményesség mégis önökön múlik. Van-e kellő felkészültség mellett akaraterő, önbizalom, bizonyítási vágy” – fogalmazott Benkő Tibor. „Legyen önökben ott még mindig az a bizonyítási vágy, hogy még többet, még jobbat szeretnének. Hozzanak ki magukból minden maximális lehetőséget.”

Arra kérte a sportolókat: lebegjen a szemük előtt, hogy Magyarországot képviselik, azt a nemzetet, amely büszke lehet sportmúltjára. Leszögezte, hogy „minél szebb, minél jobban csillogó medálokkal a nyakukban” várják vissza az olimpikonokat.

Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség és a Budapest Honvéd Sportegyesület elnöke hangsúlyozta, a pandémia nyomán kialakult helyzetben mindenkinek az életében nehéz volt az elmúlt egy-másfél év, és különösen nehéz a tavalyról idénre halasztott olimpiára készülő sportolóknak, mivel át kellett írniuk a naptárt és a felkészülést.

Simicskó István

„Olyan csatába indultok, amely önmagatokkal vívott csata is, önmagatok belső gyengeségeinek és a fáradtságnak a leküzdéséből áll. Persze az ellenfeleket is le kell győzni, az olimpia a legnagyobb csata, a legnagyobb, bár békés ütközet. Egy olyan megmérettetés, amelyen minden sportoló a legjobbat próbálja magából kihozni” – fejtette ki a KDNP frakcióvezetői posztját is betöltő politikus. Mint mondta, bízik benne, hogy „ez az útba indítás is ad némi lelki muníciót” a sportolóknak. Hozzáfűzte: a magyar társadalom sportbarát, és szeretné, ha sportoló és sportszerű nemzetté válna.

Siklósi Gergely őrmester, világbajnok párbajtőröző kiemelte: az olimpia a sportversenyek csúcsa, sokuk gyermekkori álma valósul meg az ötkarikás szerepléssel. „Az élsport és a katonaság hasonló értékeket képvisel, fontos a kitartás, a fegyelem és a haza szeretete” – szögezte le.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!