Európa tévútra lépett – Latorcai János a Vasárnapnak

Meggyőződésem, hogy az egyenlőség és az egyformaság összemosása tévútra viszi az emberiséget. Isten mindannyiunkat saját képmására, de mégis eltérő tulajdonságokkal teremtett meg, melyek nem tekinthetőek igazságtalannak – nyilatkozta Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, akivel a hagyományos értékek megkérdőjelezéséről és a magyar kormány helytállásáról beszélgetett a Vasárnap.hu.

Latorcai JánosLatorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmányának elnöke

– Egyre inkább azt láthatjuk, hogy egyes ideológiai erők hatására a család fogalma egyre önkényesebben kerülhet megfogalmazásra. Milyen jövője lesz a világnak, ha a társadalom alapegységét kérdőjelezik meg?

– Egy általam tisztelt szerzetes atya hívta fel a figyelmemet arra, hogy sajnos ma már keresztény körökben sem magától értetődő a házasság szentsége és az, hogy miként lehetséges egy életen át hűségesen kitartani egymás mellett, a gyermekek születését pedig Isten áldásaként megélni.

Pedig mai világunkban a férfi és a nő egyenlő méltóságára és egymást kiegészítő gondoskodó szeretetére talán nagyobb szükségünk van, mint valaha.

Az információs technológia adta lehetőségek látszólag minden korábbinál szélesebb körű kapcsolatépítésre adnak lehetőséget, de valójában a 21. század embere egyre magányosabb. A társadalom egy el nem hanyagolható része lassan már nemcsak felebarátaitól és Istentől, hanem legközelebbi hozzátartozóitól is elidegenedve él.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja.