Ezerötszáz nevelőszülőnél élő gyerek nézte hajókról a vízi és légi parádét

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezésében több mint 1500 rászoruló, nevelőszülőknél élő gyermek, valamint kísérőjük nézhette meg közelről a vízi és légi parádét 2018. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen.

Fülöp Attila (KDNP) az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára köszönti a nevelőszülőket a vízi és légi parádé megtekintésére induló hajók egyikén. (Fotó: Lakatos Péter, MTI)

A hajókirándulást a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezte. Közleményük szerint a hajók indulásakor Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára megköszönte a nevelőszülők nemzetépítő munkáját. Hangsúlyozta, hogy a nevelőszülők példát mutatnak a társadalmi felelősségvállalásra.
    
A nevelőszülők nemcsak „passzív szemlélői egy társadalmi problémának", hanem segítenek annak megoldásában azzal, hogy amíg egy gyermeket különböző okok miatt nem helyezhetnek vissza vér szerinti családjához, addig megfelelő környezetet biztosítsanak neki - mondta.
    
Az államtitkár bejelentette: a nevelőszülői munkát ősztől országos kampány népszerűsíti, amelybe ismert emberek, közéleti személyiségek, zenekarok is bekapcsolódnak.
    
A kampány középpontjában azok a gyerekek állnak majd, akik valamilyen gyámügyi védelem alatt állnak. Ez több mint 23 ezer 8 és 25 év közötti gyermeket és fiatalt jelent. A kampányhoz országszerte figyelemfelhívó akciók is kapcsolódnak majd.
    
A kormány elkötelezett a nevelőszülői hálózat működésének megerősítése mellett - szögezte le az Emmi.
    
Közölték: a magyar kormány 2014-ben vezette be a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyt, korábban az egy gyermekről gondoskodó nevelőszülő 15 ezer forintot kapott, jelenleg ez az összeg 60 ezer forint, három gyermeknél pedig 45 ezerről 120 ezer forintra nőtt ez a juttatás.
    
Kiemelték továbbá, hogy jövőre tovább emelkedik a nevelőszülői hálózatok és a nevelőszülők támogatása, 2019-ben e célra 850 millió forinttal több jut.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!