Fabiny Tamás: Merjünk elindulni a hit útján!

Merjünk elindulni a hit útján, mert a bátorság ezen az úton különösen kifizetődik - mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap Budapesten, a Rózsák terei evangélikus kollégiumban fogvatartottaknak és hozzátartozóiknak tartott istentiszteleten.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke igét hirdet a Rózsák terei evangélikus kollégiumban fogvatartottaknak és hozzátartozóiknak tartott húsvétvasárnapi istentiszteleten 2019. április 21-én. Balra Erdélyi Csaba börtönlelkész. (MTI fotó: Szigetváry Zsolt)
    
Az evangélikus püspök igehirdetésében arról beszélt: a húsvéti történetben a férfiak gyáván bezárkóznak, az asszonyok azonban bátrak és elindulnak a sírhoz, még ha nem is tudják, hogyan fogják elhengeríteni a sírt lezáró követ.
    
Amikor odaérnek, az angyal azt mondja nekik, emeljék fel a fejüket, és mire visszanéznek, el van hengerítve a kő - tette hozzá.
    
„Emeljük fel mi is a tekintetünket", és akkor megtörténhet a csoda: „valaki, aki erősebb nálunk", az „előttünk lévő" köveket is elhengerítheti - mondta Fabiny Tamás.
    
Kitért arra: az ószövetségben még a testvérgyilkos Káinnak is megadja Isten a lehetőséget, hogy emelt fővel járjon, mert azt mondja, a „bűn ugyan az ajtó előtt leselkedik, de te képes vagy legyőzni azt".
    
„Ne engedjünk tehát a csüggedés kísértésének, ne nézzük tehetetlenül a napok, hónapok, évek múlását, hanem legyünk felemelt tekintetű, bátor, Krisztusban és Istenben bízó tanítványok, és akkor velünk is megtörténhet a csoda" - fogalmazott Fabiny Tamás.
    
Az istentisztelet után közös ünnepi ebéden látták vendégül az eltávozáson lévő rabokat és hozzátartozóikat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!