Fellobbant az öröm lángja Szegeden is

Advent harmadik hétvégéjén Mihálffy Béla, KDNP-s országgyűlési képviselő gyújtotta meg Kárpáti Kázmér plébánossal az alsóvárosi templom előtti Mária-szoborcsoportot körülölelő, óriási koszorú harmadik gyertyáját.

Szeged

 

Kárpáti Kázmér köszöntő beszédében kiemelte, hogy az anyaszentegyház fontosnak tartja a böjtöt és az önfegyelmezést, mégis az advent közepén az egyik gyertyát rózsaszínre festi, hogy az örömöt hangsúlyozza.

Nem tud a keresztény ember úgy böjtölni, hogy legalább egy pillanatra meg ne álljon, hogy fölfelé nézzen, az öröm pillanatait lássa. Annak örömét, hogy amit ígért az Isten, az már közel van

 – mondta. Arra emlékeztette a népes közönséget, hogy az advent a várakozás időszaka, amikor nem csak otthonunkat, városunkat, de szívünket is felkészítjük az Úr eljövetelére.

Mihálffy Béla egy ünnepi, családi szokásukat osztotta meg a résztvevőkkel. Elmondta, édesapja minden karácsonykor annyi szeletre vág fel egy almát, ahányan az ünnepi asztalt körbeülik. Idén 31 felé osztja majd.

Ezzel is jelezzük a család apraja-nagyjának összetartozását, ami szerintem a legfontosabb 

– közölte, majd azzal folytatta, hogy gyermekként még az ajándékbontás öröme az ünnep legjobban várt mozzanata, felnőttként, szülőként már a megajándékozás öröme, nagyszülőként pedig a családi együttlét jelenti a legnagyobb élményt.

Kívánom mindenkinek, hogy azt az örömöt éljék meg, hogy szerető családtagjaikkal ünnepelhessék együtt a legszentebb ünnepet jövő vasárnap 

– mondta el jó kívánságát az országgyűlési képviselő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!