Földi László: Biztonságosabban és gyorsabban lehet eljutni a fővárosba

Cegléd fejlődése szempontjából történelmi mérföldkőnek tekinthető eseményre került sor a mai napon: ünnepélyes keretek között átadták a Pilis térségében megtartott ünnepségen az M4 gyorsforgalmi út Albertirsa-Üllő közötti szakaszát, ezzel Abony északi lehajtójától Budapestig 2-2 sávon haladhatunk.

Földi László (KDNP), parlamenti képviselő  M4 gyorsforgalmi út Albertirsa-Üllő közötti szakaszának átadásán a szalagátvágásnál Cegléd, 2020.02.07. Fotó: cegledipanorama.hu)

A rendezvényen az érintett szakasz országgyűlési képviselői között ott volt Földi László parlamenti képviselő a szalagátvágásnál. „Ez régi álom a térség lakóinak, hiszen biztonságosabban és gyorsabban lehet eljutni a fővárosba.” – osztotta meg a hírt a képviselő.

A pénteki átadón az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára is részt vett. Mosóczi László hangsúlyozta, az M4-es autóút fejlesztése mindkét kiemelt kormányzati cél megvalósítását elősegíti. „Beköti a gyorsforgalmi hálózatba Szolnokot, és újabb magas színvonalú közúti összeköttetést létesít Erdély, Románia felé” – fogalmazott az államtitkár.

Közölte, hogy a 2024-ig tervezett közútfejlesztési projekteket keretbe foglaló Útprogram teljes költségvetése 3200 milliárd forint, amelynek nagyobbik részét, a gazdaság jobb teljesítményének köszönhetően, a magyar büdzsé fedezi.

A kivitelezés összértéke több mint 70 milliárd forint, amely a jó gazdasági eredményeknek köszönhetően teljes mértékben hazai forrásból került megvalósításra. A beruházás tovább folytatódik, a tervek szerint idén kerül átadásra az út abonyi elkerülő szakasza is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!