Földi László: Hogyan zajlik az Otthon Melege Program?

Földi László (KDNP) az Otthon melege programról érdeklődött az Országgyűlésben, méltatva az energiahatékonysági programot, amelyben eddig 300 ezernél több háztartás nyert el összesen 36 milliárd forintnyi támogatást.

Földi László (KDNP) országgyűlési képviselő
    
Mint mondta, modern, energiatakarékos eszközöket szereztek be a nyertesek, az intézkedések egyszerre szolgálják a környezetvédelem és a takarékos működés céljait, utalva arra, hogy sok távfűtéses lakásban máig nincs meg az egyedi hőszabályozás lehetősége.
    
Cseresnyés Péter hangsúlyozta: ez a program is jól mutatja, hogy a kormányzat számára a klímaváltozás elleni fellépés megkerülhetetlen cél, ezért is küzd az üvegház-hatású gázok kibocsátásának csökkentéséért, a megújuló energiaforrások részarányának növelése és az energiahatékonyság fokozása érdekében.
    
Célként említette, hogy ezeket az intézkedéseket úgy hajtsák végre, hogy a kedvező hatásokat a polgárok mindennapi életükben érezzék.
    
Hangsúlyozta: az Otthon Melege Program eredményeként százezer háztartás éves energiaszükségletét sikerült megtakarítani, ami évi tízmilliárd forintos rezsi-megtakarítással egyenértékű.
    
Az interpelláló elfogadta a választ.