Földi László: Időt, szabadságot és pénzt nyertünk a gyors oltási programmal

Földi László, a KDNP országgyűlési képviselője kedden napirend előtt az Országgyűlésben a járványhelyzetről és annak kezeléséről beszélt.

Földi László felelevenítette a járvány okozta kihívást, és kijelentette, már elérkezett a számvetés és a jövőbe tekintés időszaka. Kétségtelen, hogy nem mindenki állt be a csatasorba, az ellenzék abban volt érdekelt, hogy a nemzet minél később, minél nagyobb áldozat árán legyen túl a válságon – vélekedett.

 

Szerinte a kormány világraszóló előrelátást tanúsított azzal, hogy onnan szerzett be vakcinát, ahonnan csak lehetett. „Időt, szabadságot és pénzt nyertünk azzal, hogy az oltási program jól sikerült” – hangsúlyozta, és szólt a gazdasági eredményekről, amelyek megalapozzák a 2022-es költségvetést.

A képviselő arra kérte a kormányt, hogy továbbra se zavartassa magát azoktól, akik csak haszonszerzésből próbálják letaszítani a nemzetet a helyes irányról.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt mondta: a vírus az eddig elért gazdasági eredményekre is veszélyt jelentett, ezért először a védekezést kellett előtérbe helyezni.

Szólt arról is, hogy a kormány talán a világon legnagyobb hitelmoratóriumot hirdette meg, csak ez az egy intézkedés 1,6 millió családot és csaknem félmillió vállalkozás működését védi.

Schanda Tamás

A baloldal azonban ezt sem támogatta, semmit sem segítettek a magyar családoknak és vállalkozásoknak – értékelt, úgy fogalmazva: a baloldal a védekezés helyett is a „Gyurcsány-show-val” van elfoglalva.

Most már a gazdaság újraindítására kell koncentrálni, ezért például a munkaerő-támogatás szélesebb körben elérhető – jegyezte meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!