Folytatódott a költségvetés vitája – KDNP: Bevált a kormány gazdaságpolitikája

Szerdán délután folytatódott a parlamentben a 2022-es büdzséről szóló vita, melyen a KDNP-frakció tagjai is kifejtették a párt álláspontját.

A magyar gazdaság az európai gazdaság újraindításának a nyertese lehet

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője leszögezte: a költségvetés nagyon határozott választ ad arra, hogy hogyan lehet újraindítani a gazdaságot, a normális életet.

A szocialista kormányok a válságokra úgy reagáltak, hogy növelték az állami bevételeket, azaz megsarcolták a vállalkozásokat és a lakosságot – jelentette ki, hozzáfűzve: a megszorítás-alapú válságkezeléseknek az volt az eredménye, hogy a válságot nem oldották meg, sokszor csak mélyítették.

Hollik IstvánHollik István, a KDNP országgyűlési képviselője (Fotó: MTI-archív / Balogh Zoltán)

A Fidesz–KDNP-kormány megközelítése teljesen más, mert a kabinet véleménye szerint Magyarország akkor tud gyorsan kilábalni és az európai gazdaság újraindításának a nyertese lenni, ha nem megszorításokat hoz, hanem támogatják a családokat, a vállalkozásokat, az embereket és a nyugdíjasokat – közölte Hollik István.

A kereszténydemokrata honatya elmondta:

 a családok támogatása a tavalyi évhez képest is növekszik, de a baloldali kormány által ráfordítotthoz képest közel ezermilliárd forinttal több.

Kiemelte, ha a Pénzügyminisztérium által előrevetített növekedés valósul meg, akkor a nyugdíjasok nyugdíjprémiummal is számolhatnak. A képviselő hangsúlyozta a 25 év alattiak szja-mentességét, és hozzátette, a magyar kormány a válság alatt nem csak a munkahelyek megtartására fókuszált, de a beruházás-ösztönzésre is képes volt forrásokat elkülöníteni.

Nem túlzó elvárás, hogy a magyar gazdaság az európai gazdaság újraindításának a nyertese lehessen – zárta szavait Hollik István.

 

Ez egy felelősen tervezett költségvetés

Felelős költségvetésként beszélt a tervezetről Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, hangsúlyozva: már korábban is kellően rugalmasan tervezték a magyar büdzsét ahhoz, hogy megfelelő gyorsasággal és hatékonysággal lehessen reagálni egy fellépő problémahelyzetre.

Simicskó IstvánDr. Simicskó István, a KDNP alelnöke, parlamenti frakcióvezető (Fotó: MTI-archív: Máthé Zoltán)

Hozzátette: a kormány a 2022-es költségvetés tervezésével párhuzamosan olyan programokat indított, amelyek a versenyképességet hivatottak erősíteni, majd megjegyezte, a gazdaság növekedése teszi lehetővé a többi ágazat bővülését.

A kereszténydemokrata képviselőcsoport első embere kiemelte:

 a gazdaság újraindítása mellett a családközpontú politika is a költségvetés fontos eleme.

Simicskó István megemlítette: a baloldal „mindig az emberekre hárította a terheket”. Kifogásolta, hogy az önkormányzatok sarcolásáról beszél az ellenzék, holott kormányon ők adósították el a településeket, a tartozásokat pedig a mostani kormánynak kellett rendeznie.

 

Bevált a kormány gazdaságpolitikája

Magyarország takarékos, a jövőt felélni nem kívánó gazdaságpolitikája bevált – jelentette ki felszólalásában Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese, hangsúlyozva:

a jövő évi költségvetés célja, hogy az ország a járvány utáni világgazdasági korszak nyertesévé váljon.

Ennek eszközeként beszélt a modern Magyarország gazdaságtörténetének legnagyobb, a gazdaság és az élet újraindítását is szolgáló programjáról, megjegyezve, hogy a kiemelkedő növekedési pálya révén erősebbé válhat a gazdaság, mint a válság előtt volt.

Dr. Vejkey Imre, a KDNP pártügyésze, frakcióvezető-helyettes felszólal az Országgyűlés május 19-ei ülésén (Fotó: Magyar Országgyűlés)

Soha nem fordított még kormány akkora összeget családtámogatásokra, mint amekkora a 2022-es büdzsé tervezetében szerepel – jegyezte meg, arra is kitérve, hogy

11 év alatt több mint duplájára nőtt az egészségügy költségvetése.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!