Fontos az uniós források bevonása az újrainduló gazdaságba

Az állami projektértékelői rendszer kibővítéséről szóló törvényjavaslattal zárta munkáját az Országgyűlés kedden. A KDNP álláspontját Nacsa Lőrinc frakciószóvivő ismertette.

Nacsa Lőrinc előválasztási beszédként értékelte a jobbikos képviselő felszólalását, felidézte, hogyan használták fel 2010 előtt az uniós forrásokat. A 2007 és 2013 közötti fejlesztési ciklus forrásainak mindössze 16 százalékát fordították gazdaságfejlesztésre, inkább az elképesztően káros ppp-konstrukciókkal „machináltak” – mondta. Szerinte ha az M5-ös és az M6-os autópályát hitelből építették volna, akkor 2853 milliárd forintot spórolt volna meg a magyar költségvetés.

A kormánypárti képviselő közölte, a most zárult uniós költségvetési ciklusban a források hatvan százalékát fordították gazdaságfejlesztésre. Az elmúlt években ütésállóvá vált a magyar gazdaság és fontos, hogy a koronavírus-járvány után újrainduló gazdaságba bevonják az uniós forrásokat – rögzítette. Közölte, hogy a magyar közbeszerzési törvény az egyik legszigorúbb Európában.