Fontos az uniós források bevonása az újrainduló gazdaságba

Az állami projektértékelői rendszer kibővítéséről szóló törvényjavaslattal zárta munkáját az Országgyűlés kedden. A KDNP álláspontját Nacsa Lőrinc frakciószóvivő ismertette.

Nacsa Lőrinc előválasztási beszédként értékelte a jobbikos képviselő felszólalását, felidézte, hogyan használták fel 2010 előtt az uniós forrásokat. A 2007 és 2013 közötti fejlesztési ciklus forrásainak mindössze 16 százalékát fordították gazdaságfejlesztésre, inkább az elképesztően káros ppp-konstrukciókkal „machináltak” – mondta. Szerinte ha az M5-ös és az M6-os autópályát hitelből építették volna, akkor 2853 milliárd forintot spórolt volna meg a magyar költségvetés.

A kormánypárti képviselő közölte, a most zárult uniós költségvetési ciklusban a források hatvan százalékát fordították gazdaságfejlesztésre. Az elmúlt években ütésállóvá vált a magyar gazdaság és fontos, hogy a koronavírus-járvány után újrainduló gazdaságba bevonják az uniós forrásokat – rögzítette. Közölte, hogy a magyar közbeszerzési törvény az egyik legszigorúbb Európában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!