Fülöp Attila: 46,5 milliárd többlet a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatására az állam jövőre 46,5 milliárd forintot fordít - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongán hétfőn.

Fülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára
    
A politikus a Védett Műhely Rehabilitációs Foglalkoztató Kft. telephelyén úgy fogalmazott: a papírcsomagoló termékeket gyártó, 36 embert foglalkoztató ongai műhely értéket teremt, az általuk előállított termékeket mindenki megtalálhatja az áruházak polcain.
    
A kormány számára kiemelten fontos, hogy a mostani járvány idején is fenntartsa a mindennapok normális működését és megőrizze a munkahelyeket - tette hozzá.
    
Hangsúlyozta: a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására külön odafigyelnek. Közülük ma Magyarországon több mint 150 ezer embernek van állása, az elmúlt tíz évben 18 százalékról 44 százalékra nőtt a foglalkoztatási ráta, „jó az út, amelyen járunk" - mondta.
    
Fülöp Attila szólt arról is, hogy az állam  továbbra is - a koronavírus-járvány idején is - támogatja a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását.
    
Most 46,5 milliárd forint értékben írtak ki erre pályázatot. Az országban 375 olyan cég van, amely ilyen munkavállalókat foglalkoztat. A tartós fogyatékossággal élők száma meghaladja a 30 ezret - ismertette az államtitkár.
    
Az eseményen Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje - aki az október 11-i időközi választáson méretteti meg magát - azt mondta: rendkívül fontos, hogy a járvány idején is munkahelyeket őriznek meg. Ez így van Ongán is, ahol az elmúlt időszakban sok fejlesztés valósult meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!