Fülöp Attila: Az idén 6 milliárd forinttal több jut a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatásokra

A 2019-es költségvetésben a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatások finanszírozására több mint 6 milliárd forinttal több jut, mint az előző évben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Törökbálinton.

Fülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára
 
Fülöp Attila a Pest megyei település Segítő Kéz Szolgálata új épületének átadásán hangsúlyozta, a kormány 2010 óta következetesen támogatja a magyar családokat, főként azokat, ahol baj van, és segítségre van szükség.
    
Hozzátette, hogy a szociális területen megvalósuló beruházások esetében nem az állam „magánügye", hogy ott mi történik, ha valaki igénybe veszi a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatot, az kihat közvetlen és tágabb környezetére is.
    
Az államtitkár közlése szerint az új épület fontos „üzenete" az egymás iránti felelősségvállalás. A szociális területen végzett tevékenység  nagyszerűsége abban áll, hogy önzetlenül működő csapatok hittel végzik munkájukat.
   
 Az önkormányzati fenntartású épület felújítása, amelyben a Segítő Kéz Szolgálat is működik, összesen 275 millió forintból valósult meg, a beruházást a Norvég Alap 101 millió forinttal támogatta.