Fülöp Attila: az idősek megtartása közös társadalmi felelősség

Az idős emberekben rejlő erő megtartása közös felelőssége a mindenkori kormánynak és az idősekkel foglalkozó szakembereknek - erről az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára beszélt az idősek világnapján a Szociális Klaszter Egyesület konferenciáján hétfőn Budapesten.

Fülöp Attila úgy fogalmazott, akkor teszünk jót, ha annyira meg tudjuk becsülni az időseket, hogy azon törekvéseknek, személyre szabott megoldásoknak, amelyek őket célozzák, azoknak aktív részesei is tudnak lenni. A kérdés az, tudjuk-e olyan helyzetbe hozni az időseket, hogy azt a segítséget, amit nyújtani szeretnénk nekik, azt ők megfelelő pszichés állapotban el tudják fogadni - tette hozzá.

Fülöp Attila (KDNP), az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára

Az államtitkár elmondta, jelenleg Magyarországon 37 ezer idős ember kap nappali ellátást és 55 ezren élnek bentlakásos intézményben, a kormány idősellátásra 61 milliárd forintot költ évente. Fülöp Attila jelezte, a nyugdíjak értékállóságát törvény biztosítja, és a kormány először tavaly vezette be nyugdíjprémiumot.
    
A tízéves fennállását ünneplő Szociális Klaszter nemzetközi tanácskozásán ápolók, gondozók, fizioterapeuták, dietetikusok, kutatók, orvosok, gyógyszerészek, szociális munkások, közgazdászok osztják meg egymással az idősgondozás terén tapasztalataikat.
    
A konferencián szó lesz az egészségügyi és szociális ellátás határterületeiről, a hosszú idejű ápolással-gondozással járó állapotokról, a stigmatizáló élethelyzetekről, a demencia és az inkontinencia problémáiról és a prevencióról.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!