Fülöp Attila: Az informatika új korszakot nyithat az akadálymentesítésben

Az informatika az akadálymentesítés új korszakát nyithatja meg azzal, hogy korábban elérhetetlennek gondolt segítségnyújtási formákat tesz lehetővé a fogyatékossággal élőknek – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára szombaton, Budapesten.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára beszédet mond az Autisták Országos Szövetségének (AOSZ) szakmai napján az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dísztermében 2019. december 7-én. (MTI fotó: Soós Lajos)

Fülöp Attila az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) szakmai napját megnyitó beszédében hangsúlyozta, a kormány arra törekszik, hogy valódi és tartalmas segítséget biztosítson a fogyatékossággal élőknek, ennek érdekében pedig rendszeresen egyeztet az érintett érdekvédelmi szervezetekkel.

Emlékeztetett, a kormány a Széchenyi 2020 programon keresztül 4 milliárd forintot biztosít ezeknek a szervezeteknek, hogy javaslataik alapján tudják segíteni saját célcsoportjaikat az infokommunikáció és az akadálymentesítés területén. Mindez magában foglalja a ma fellelhető okos eszközök használatát, illetve azok informatikai támogatását – tette hozzá Fülöp Attila.

Az államtitkár rendkívül fontosnak nevezte az AOSZ DATA projektjét, amely – a társszervezetek ide kapcsolódó programjaihoz hasonlóan – leginkább azzal segíti az autizmussal élők mindennapjait, hogy könnyebbé teszi a másokkal történő kommunikációt. E nélkül ugyanis elképzelhetetlen a társadalmi beilleszkedés, illetve elfogadás – mondta.

A rendezvényen Fülöp Attila, valamint Kővári Edit, az AOSZ elnöke és Egle Botond ötletadó átadta a Senpai-díjakat, amelyeket minden évben olyan emberek és szervezetek vehetnek át, akik segítő szándékkal, befogadóan fordulnak autista embertársaik felé, segítik és támogatják őket céljaik elérésében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!