Fülöp Attila: A Biztos Kezdet Gyerekházak rendszere a gyermekvédelmi alapszolgáltatások része

A Biztos Kezdet Gyerekházak esélyteremtő, esélyt növelő rendszere a gyermekvédelmi alapszolgáltatások része – mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa szerdán Budapesten, az intézményrendszer létrejöttének tizedik évfordulóján.

FülöpFülöp Attila egyértelműen sikeresnek nevezte ezt az alulról jövő kezdeményezést a gyermekházakban dolgozók országos találkozójának és szakmai konferenciájának megnyitóján.

Mára ez a szolgáltatás 2100 családot és 2400 három éven aluli gyereket ért el; jelenleg 177 Biztos Kezdet Gyerekház működik – ismertette.

Kiemelte:

ezek az intézmények költségvetési forrásból megkapják a munkájukhoz szükséges támogatást. Az éves fenntartási összeg, 1,8 milliárd forint a költségvetésben jövőre is rendelkezésre áll

– tette hozzá.

Az államtitkár leszögezte, ezek a gyerekházak nem csupán „gyermekmegőrzők”. Itt nemcsak a gyerekekkel foglalkoznak, hogy addig tehermentesítsék a szülőket, hanem a szülőkkel is, a családok edukációjával. Segítenek abban, hogy kialakuljon a felelősségérzet, amellett, hogy konkrét céljuk a gyermekeket hároméves korukra felkészíteni az óvodára.

Fülöp Attila úgy fogalmazott: a családnál biztonságosabb szociális hálót nem lehet „szőni”, ebben vannak az érintettek segítségére a Biztos Kezdet Gyerekházak.

Dukai Miklós önkormányzati államtitkár a szakmai konferencián megjelenteket köszöntve elmondta: a gyerekházak 70 százalékát önkormányzatok működtetik, 30 százalékát pedig civil szervezetek és egyházak. Hangsúlyozta, ez a hálózat a társadalmi és családi összefogásoknak köszönhetően lehet sikeres.

Az adventi elcsendesedés, magunk felé fordulás időszakához hasonlította a Biztos Kezdet Gyerekházak rendszerét, amely lehetőséget ad a hasonlóan bensőséges egymásra figyelésre.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!