Fülöp Attila: Egyszerűsödött a már foglalkoztatott, megváltozott munkaképességűek ellátásainak igénylése

Egyszerűsödött idén a már foglalkoztatási jogviszonyban álló, megváltozott munkaképességű emberek ellátásainak igénylése – mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa a Facebook-oldalán hétfőn közzétett videóban.

Fülöp

 

Fülöp Attila közölte, rokkantsági és rehabilitációs ellátást ma már úgy is lehet igényelni, hogy valakinek munkaviszonya van közben.

Ez egyszerűsítést jelent a munkaadónak, adminisztrációs egyszerűsítést, és természetesen egyszerűsítést és többlettámogatási lehetőséget magának a megváltozott munkaképességű személynek”

– tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta: nemzetgazdasági érdek, hogy minél kevesebb adminisztráció mellett minél többen dolgozhassanak. A megváltozott munkaképességűek célcsoportjában pedig kiemelt cél és feladat, hogy mindenkinek adjanak munkát, aki tud és akar dolgozni. Ez a szabály is ehhez segít hozzá – jelentette ki.

Fülöp Attila szólt arról, hogy ma a megváltozott munkaképességűek csaknem 50 százaléka dolgozik. Ez tíz évvel ezelőtt még csupán 18 százalék volt - mondta.

Az államtitkár kiemelte:

továbbra is olyan intézkedéseket szeretnének hozni, amelyekkel támogatni tudják a fogyatékossággal élő tartósan beteg emberek megélhetését, munkába állását és ellátásainak könnyű igénylését.”

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!