Fülöp Attila: Európai szinten egyedülálló kezdeményezés a Gondosóra program

Európai szinten egyedülálló kezdeményezésnek nevezte az idős emberek számára elindított Gondosóra programot keddi budapesti tájékoztatóján a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa.

Fülöp AttilaFülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára beszél, mögötte Kupsza Péter, a Gondosóra diszpécserközpontjának vezetője (jobbról a második) és Czibik Norbert, a Gondosóra projekt menedzsere (jobbra) a Gondosóra programról tartott sajtótájékoztatón a diszpécserközpontban 2023. február 28-án (Fotó: Polyák Attila)

Fülöp Attila elmondta, a program nyújtotta szolgáltatás alkalmas arra, hogy „biztonságot teremtsen az otthonában élő idős emberek számára”. Kiemelte, hogy a

program segítségével ebben az egyáltalán nem könnyű időszakban ingyenesen tudnak számukra a nap 24 órájában elérhető szociális biztonságot nyújtani.

A kormány továbbra is fontos feladatának tekinti, hogy gondoskodjon a 65 év feletti idős emberekről – fogalmazott az államtitkár.

Czibik Norbert, a program projektmenedzsere az MTI kérdésére elmondta, hogy az európai uniós kezdeményezéssel indult program költségvetése 100 milliárdos nagyságrendű, ahhoz a magyar kormány áfamentességet is biztosít.

A helyszínen kiosztott sajtóanyagban azt írták, hogy a Gondosóra program országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek elsődlegesen a diszpécserközponttal, ahol képzett munkatársaik próbálnak segíteni a felmerülő problémákban.

Gondosóra-projekt

A jelzőeszközzel az idős ember minden körülmények között képes segítséget kérni, a készülék karon vagy nyakban hordva mindig elérhető. Nem kell mást tenniük, mint viselni a díjmentes jelzőeszközt – olvasható a tájékoztatóban.

További információk: gondosora.hu.

Gondosóra-projekt

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!