Fülöp Attila: A foci mindannyiunk leginkább beszélt közös nyelve

A foci „mindannyiunk leginkább beszélt közös nyelve” – hangoztatta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára az Emmi Speciális Gyermekotthoni Központ Kalocsai Gyermekotthonának évzáró focimeccse előtt.

A kispályás mérkőzésen - amelyen az államtitkár is pályára lépett – a csapatok

#csak együtt

feliratú mezekben játszottak.

Ezzel kapcsolatban Fülöp Attila hangsúlyozta: a közösségi összetartozást, a másra való utaltságot a gyermekvédelemben is jól megmutatja a sport, így a foci is.

„Bízunk benne, hogy egy ilyen élményt is tudunk nyújtani ezzel a meccsel a gyerekeknek” –  mondta.

Kalocsa, 2021. június 10. Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára beszédet mond az Emmi Speciális Gyermekotthoni Központ Kalocsai Gyermekotthonának évzáró focimeccse előtt 2021. június 10-én. Mögötte balról jobbra Font Sándor, Kalocsa és térsége fideszes országgyűlési képviselője, Filvig Géza (KDNP-Fidesz-Kalocsa Jövőjéért Egyesület) polgármester és Juhász Gábor intézményvezető (Fotó: MTI / Kiss Dániel)

Kijelentette: a vegyes csapatokban most pályára lépőknek, a gyerekeknek, a politikusoknak, a gyermekvédelmi szakdolgozóknak egészen biztos, hogy közös nyelve a foci. Fülöp Attila úgy vélekedett: a gyerekvédelemben a legjobb szakember munkája is halálra van ítélve, ha azt a közösség nem támogatja.

Az államtitkár és Csizi Péter, a Kézmű–Erfo–Főkefe-cégcsoport ügyvezető igazgatója a barátságos meccs előtt focilabdákat adott át; az ajándékot Juhász Gábor, az 56 gyermeknek helyet adó intézmény vezetője vette át.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!