Fülöp Attila: A fogyatékosságügyben mindannyiunknak szerepe van

A fogyatékosságügyben mindenkinek lehetősége van arra, hogy segítsen, ez mindannyiunk feladata is – hangoztatta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa csütörtökön Ózdon, az Idevalók című dokumentumfilm bemutatóján, a fogyatékossággal élők december 3-ai világnapja alkalmából.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára és Riz Gábor fideszes országgyűlési képviselő az Idevalók című dokumentumfilm bemutatóján, a fogyatékossággal élők világnapja (december 3.) alkalmából az ózdi Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban tartott rendezvényen 2022. december 1-jén. MTI/Vajda János

Fülöp Attila – felsorolva a civil szervezeteket, a kormányt, az önkormányzatokat – úgy fogalmazott,

közösségi vállalásként kell jobbá tennünk fogyatékossággal élő embertársaink mindennapi életét.

 

Ismertette, az elmúlt két évben a kormány létrehozta az addig hiányzó látásrehabilitációs szolgáltatást, továbbfejlesztette a jelnyelvitolmács-szolgáltatást és befejezte az infokommunikációs akadálymentesítést, amely mindenki számára tud segítséget nyújtani.

A Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban tartott ünnepségen az államtitkár kiemelte, tudják, hogy ez a terület mindig újabb és újabb támogatásra szorul, és meg is adják ezt a támogatást.

Fülöp Attila szólt arról, hogy minden egyes világnapon felhívják a figyelmet a fogyatékossággal élők helyzetére, és arra, hogy "miben tudunk segítségükre lenni", de minden ilyen nap csak annyit ér, amennyit "át tudunk ebből menekíteni" a hétköznapokba.

A Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége gondozásában elkészült filmet fontos dokumentumnak nevezte, mert – mint mondta – információkat ad át. A film „a maga természetességében” mutatja be ezeket az életeket, ezért mindenkit közelebb tud vinni a fogyatékosságügyhöz – mondta Fülöp Attila.

Riz Gábor (Fidesz) térségi országgyűlési képviselő az integráció, az elfogadás, a közös élmények fontosságát emelte ki, és úgy fogalmazott, mindenkiben él tolerancia, mindenki beszél a szeretet nyelvén.

„Közös a sorsunk, együtt, mindannyiunknak” – mondta a képviselő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!