Fülöp Attila: Fontos a fogyatékossággal élők aktív társadalmi részvétele

A fogyatékossággal élők aktív társadalmi részvételének fontosságát hangsúlyozta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

Olyan társadalmat szeretnénk építeni, ahol mind fogyatékossággal élő honfitársaink, mind ép honfitársaink megtalálják a számításukat; ennek az alapja a kommunikáció – fogalmazott az államtitkár azt követően, hogy az Országgyűlés ellenszavazat nélkül elfogadta az oktatásban térítésmentesen igényelhető jelnyelvi tolmácsszolgáltatás többletóraszámainak megemelését.

Fülöp Attila hozzátette: a törvénymódosítás az érintettek kommunikációjának akadálymentesítését szolgálja, jövő év és 2023 elejétől meghatározott óraszámú keretemeléseket biztosítva.

Hangsúlyozta: az emelés segíti az érintetteket a közszolgáltatások, köztük az oktatás igénybevételében, a munkaerő-piaci elhelyezkedésben, az önálló életvitelben.

Tapolcai Gergely (Fidesz) országgyűlési képviselő, a törvényjavaslat egyik benyújtója azt emelte ki az eseményen: az oktatás és a felnőttképzés mellett a foglalkoztatás területén is plusz időkeretet biztosít az állam a jelnyelvi tolmácsolásra, ami a további változtatásokkal együtt fontos előrelépés az érintettek számára.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!