Fülöp Attila: A gazdaság szereplői nagy segítséget adnak a gyermekvédelemnek

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Székesfehérvárott a Stílusos Vidéki Éttermiség (Svét) Egyesület gyermekvédelmi mentorprogramjának újraindításáról szóló eseményen szólalt fel.

Fülöp Attila a 67Sigma étteremben tartott sajtótájékoztatón közölte: a gyermekvédelmi oltalom alatt álló 23 ezer gyerek több mint kétharmada már nevelőszülőknél él, és a cél az, hogy minél többen családban nőjenek fel.

Az államtitkár a mentorprogramra utalva kiemelte: a minisztérium örömmel üdvözöl minden olyan kezdeményezést, amely hozzájárul a hátrányos helyzetből induló gyerekek pályaorientációjához, illetve életpálya-lehetőséget, megélhetést, egzisztenciát nyújt nekik.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára (középen) beszédet mond, mellette Cser-Palkovics András polgármester (balra) és Halász Norbert, a Zip's Brewhouse ügyvezetője (jobbra) a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (Svét) gyermekvédelmi mentorprogramja kapcsán tartott sajtótájékoztatón a székesfehérvári 67Sigma étteremben 2021. április 28-án. A koronavírus-járvány következtében egy időre félbeszakadt, de a most újrainduló Svét-mentorprogram célja a hátrányos helyzetből induló fiatalok vendéglátóipari pályaorientációja. (Fotó: MTI / Vasvári Tamás)

A koronavírus-járvány következtében egy időre félbeszakadt, de most újrainduló Svét-mentorprogram célja a fiatalok pályaorientációja a vendéglátás irányába – fogalmazott az államtitkár.

Ruprecht Tibor, az egyesület elnöke elmondta, hogy még a járvány előtt írták ki a nemzetközi gasztronómiai iskolához is kapcsolódó pályázatot, és huszonkét fiatal jelezte csatlakozási szándékát, májustól pedig ismét lehet pályázni.

Az egyesülethez tartozó éttermek az egész országot lefedik, ott képzik majd a fiatalokat, segítik őket abban, hogy a vendéglátó- és szállodaiparban találják meg életpályájukat - mondta Ruprecht Tibor. Hozzátette: ezzel hozzájárulhatnak az iparág utánpótlásának biztosításához is, hiszen a pandémia miatt sokan változtattak pályát, akik korábban vendéglátóhelyeken dolgoztak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!