Fülöp Attila: A hajléktalanszállók felkészültek a téli időszakra

A hajléktalanszállók felkészültek a télre, most már biztos, hogy elég férőhely jut számukra. Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában hangsúlyozta, férőhelyhiány miatt még senkit nem kellett elutasítani. Az ellátórendszerek felkészültek a téli időszakra, készültek meleg ruhákkal, illetve étellel is a fedél nélküliek számára.

Felkészült az ellátórendszer, ebben pedig egy tágabb összefogás rejlik. Benne van a rendőrség, a mentőszolgálat és azok az ellátók, akik biztosítják nappal és éjjel is a segítségnyújtást. Meleg ruhát, illetve élelmet is biztosítanak a hajléktalanok számára.

Fülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában (2018.11.12.)

Fülöp Attila elmondta azt is, hogy járt számos ellátórendszerben, ahol férőhelyhiány miatt sehol nem utasítottak még el hajléktalant és ez így lesz a következőkben is. Hangsúlyozta, az október 15-én életbe lépett jogszabály, nem büntetés, hanem ösztönzés a fedél nélküliek számára, hogy igénybe vegyék a szolgáltatásokat.
 
Teljes beszélgetés: