Fülöp Attila: A jó gondoskodáspolitika együttműködésen alapul

A jó gondoskodáspolitika egy közösségi műfaj, az abban résztvevő különböző szervezetek együttműködésén alapul – hangoztatta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa hétfőn Budapesten.

Fülöp Attila az első ízben megrendezett magyar csörgőlabdázás napja alkalmából rendezett eseményen kitért arra, hogy az állami fenntartó mindent megtesz a rábízottak ellátásáért, de valódi integráció csak több szereplővel képzelhető el. Ezért fontos a sportszövetségek, a civilek, az egyházak közreműködése – emelte ki.

Elmondta, a jövő évi költségvetésben 1300 milliárd forint szerepel a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi kiadásokra, ami a 2010-es 325 milliárd forint négyszerese.

Többet adunk, mint korábban, de ez csak akkor tud igazán hasznosulni, ha ilyen és hasonló programok, kezdeményezések vannak

 

 – mondta az államtitkár, utalva arra, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a rendezvényen együttműködési megállapodást kötött a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke bejelentette, hogy ezentúl november utolsó hétvégéje a magyar csörgőlabdázás napja lesz. A kezdeményezés célja eljuttatni ezt a sportot azokhoz, akik még nem ismerik, tehetségeket felkutatni és népszerűsíteni ezt a sportágat – emelte ki.

Utalt arra, hogy mivel a csörgőlabdázás az MKSZ égisze alatt működik, ez a fajta együttműködés lehetőséget ad a társadalmi és egymás iránti felelősségvállalás erősítésére és a személyes kapcsolatok erősítésére.

A szövetségi elnök elmondta, kilenc csapat és 76 játékengedéllyel rendelkező csörgőlabdajátékos van Magyarországon, Európában a „legjobban szervezett csörgőlabdavilág a miénk”.

Kocsis Máté bejelentette azt is, hogy a kézilabda szövetség csatlakozik a közmédia Jónak lenni jó! akciójához és kétmillió forintos adománnyal támogatja az idei kedvezményezett Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét (MVGYOSZ).

Az együttműködési megállapodásról szólva azt mondta, ez lehetőséget nyújt arra is, hogy az állami szociális és gyermekvédelmi ellátásban részesülők közelebb kerüljenek a sporthoz a kézilabdával kapcsolatos élmények, mérkőzések, találkozók biztosításával.

Simon Attila, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója arról beszélt, hogy ilyen megállapodás most elsőként jött létre szakmai sportszövetséggel.

Elmondta, 880 feladatellátási hellyel csaknem 30 ezer ellátottról gondoskodnak a gyermekvédelem, a fogyatékosság, a szociális ellátás és az idősgondozás területén. A megállapodással az volt a cél, hogy az ellátottaknak megpróbáljanak többet adni életminőségük jobbítása érdekében, hogy a sport és a sportolók megismerése által erőt meríthessenek életük kihívásaihoz.

Nagy Sándor, a MVGYOSZ elnöke – megköszönve a pénzbeli támogatást – azt mondta, ahhoz, hogy a látássérült emberek sportoljanak, ahhoz egy befogadó, megértő társadalomra van szükség. A szövetség elnöke ígéretet tett arra, hogy a támogatásokat a mintegy 82 ezer súlyosan látásássérült ember mindennapjainak megkönnyítésére fogják fordítani.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!