Fülöp Attila: A jövőben csak engedéllyel működhetnek a tanodák

Jövő júliustól csak az lehet tanoda, amelyet hivatalosan is tanodává minősítettek - hangsúlyozta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kedden az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Fülöp Attila elmondta: június végéig minden intézménynek jelentkezni kell, s tanodává kell minősíttetnie magát, amely tanoda jellegű szolgáltatást végez. A most kiírt pályázatra jelentkezőknek még idén meg kell ezt tenniük. Nekik feltétel többek között az, hogy már egy éve hasonló szolgáltatást végezzenek.

Fülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára
    
Az államtitkár kifejtette: kiegészítő segítséget biztosítanak azon civil, illetve egyházi szervezeteknek, akik tanodát működtetnek az iskolához segítségre szoruló gyermekeknek. A tanodák 2019. január elsejétől két fajta segítséget kapnak. Egyrészt januártól a gyermekjóléti alapellátás egyik fajtája lesz a tanoda. Emellett körülbelül 200 tanodát tudnak majd támogatni, tanodánként 12-15 millió forinttal.
    
Fülöp Attila a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában elmondta: a pályázatot már kiírták. Január 10-ig lehet jelentkezni a jövő évre vonatkozó költségvetési támogatásra.
    
Az államtitkár kitért arra is, hogy a KSH adatai alapján a Magyarországon a mélyszegénységben élők aránya 2016-ban 25,6 százalék volt, 2017-re ez a mutató 19,6 százalékra csökkent, ez az elmúlt egy évtized legnagyobb mértékű javulása volt. Egy másik, szintén KSH adat szerint 65-ről 72 százalékra nőtt munkából származó jövedelem aránya.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!