Fülöp Attila: A megváltozott munkaképességűek is segítenek a védekezésben

Most a megváltozott munkaképességű emberek komoly segítséget nyújtanak a koronavírus által leginkább veszélyeztetetteknek - jelentette ki a szociális ügyekért felelős államtitkár pénteken az M1 aktuális csatornán.

Fülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára

Fülöp Attila erről annak kapcsán beszélt, hogy a koronavírus elleni védekezés érdekében egészségügyi maszkok gyártását kezdte meg a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, állami tulajdonú Kézmű Nonprofit Kft.

A politikus közölte: az általuk gyártott mosható maszkokat elsőként az ápoló-, gondozóotthonokban élő idősek és az ott dolgozók kapják. A maszkok későbbi elosztásáról az operatív törzs dönt majd - tette hozzá.

A műsorban elhangzott, hogy naponta maximum 30 ezer maszk gyártására elegendő a kapacitás, a legyártható mennyiség a rendelkezésre álló alapanyag függvénye.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a Kézmű Nonprofit Kft. a legnagyobb varrókapacitással rendelkező állami cég, amely összesen kilencezer - köztük nyolcezer megváltozott munkaképességű - embert foglalkoztat. Közülük több mint ezer varrónő tud segíteni a maszkok elkészítésében.

Fülöp Attila hangsúlyozta: általában arról szólnak a híradások, hogy a kormány és a társadalom milyen támogatást tud nyújtani a megváltozott munkaképességű és a fogyatékossággal élő embereknek. Most megfordult a helyzet, mert ezek az emberek nyújtanak komoly segítséget azok számára, akik jelenleg a leginkább veszélyeztetettek - hangoztatta Fülöp Attila.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!