Fülöp Attila: A nevelőszülői hálózat a gyermekvédelem zászlóshajója

Bátran mondhatjuk, hogy a nevelőszülői hálózatban végzett munkát a szociális és gyermekvédelmi területen zászlóshajónak lehet tekinteni - fogalmazott az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Székesfehérváron.

Fülöp Attila (KDNP)  az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az új nevelőszülői programról tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron 2019. január 22-én. (MTI fotó: Bodnár Boglárka)

Fülöp Attila a Mol Aréna Sóstóban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a nevelőszülői hálózat társadalmi megbecsültségét erősíteni szeretnék, ezért is rendezik meg az új létesítményben az országos nevelőszülői kampány újabb rendezvényét szombaton. Jelezte, hogy az országjárás keretében minden megyébe elmennek, s igyekeznek bemutatni a nevelőszülői hivatást.
    
Az államtitkár megemlítette, hogy új arculati elemeket és új weboldalt indítnak a jobb tájékoztatás érdekében.
    
Fülöp Attila felidézte: egy a parlamentben az év végén elfogadott jogszabály alapján 2020. január 1-jétől bevezetik a nevelőszülői gyed-et a két évesnél fiatalabb gyereket nevelők esetében.
   
Az országos kampány május közepéig tart, s egy nagy ívű rendezvénnyel zárul Budapesten - közölte Fülöp Attila.
    
Fülöp AttilaCser-Palkovics András (Fidesz) polgármester (j) és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az új nevelőszülői programról tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron 2019. január 22-én.  (MTI fotó: Bodnár Boglárka)

Az MTI kérdésére az államtitkár elmondta, hogy a gyermekvédelemben lévő 23 ezer gyermek közül mintegy 15 ezer nevelőszülőknél él, a többi egyelőre gyermekotthonokban nevelkedik; tehát nagyjából nyolcezer gyermek mehetne még nevelőszülőkhöz.
    
Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester kiemelte, hogy nagyon fontos hivatás a nevelőszülőké, aki ezt vállalja, a gyermekekért, de a nemzet egészéért is sokat vállal. Nagyon nagy felelősség a nevelőszülővé válás, ezt a társadalomnak el kell ismernie, meg kell köszönnie - hangoztatta.
   
A szombati, székesfehérvári program meghívója szerint a résztvevők tájékoztatást kaphatnak a nevelőszülői hálózatról, nevelési kérdésekről. Emellett játék- és kézműves sarok várja az érdeklődőket, a 10-15 óráig tartó programot Pápai Joci koncertje színesíti.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!