Fülöp Attila: A nevelőszülők a közösségért is dolgoznak

Akkor lehet jó nevelőszülőnek lenni, jól intézni a gyermekvédelmet és a szociális ügyeket, ha azt a közösségért tesszük - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Befogadlak nevelőszülő-program toborzó rendezvényének nyíregyházi állomásán kedden.

Oravecz Lizanka, az Autista Vagyok videóblog szerzője, Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke (b-j) autizmus témájú szemléletformáló órát tart az autizmus világnapja alkalmából az Újlak utcai Általános Iskolában 2019. április 2-án. (MTI fotó: Kovács Tamás)

Fülöp Attila hangsúlyozta: a program segítségével azt akarják bemutatni, hogy azok a gyerekek, akik sokak számára megérthetetlen traumán mentek keresztül, milyen értékeket hordoznak magukban, milyen teljesítményre képesek.
    
Az őket befogadó nevelőszülők pedig nemcsak értük dolgoznak, hanem a gyermekek vér szerinti családjáért, az adott utcáért, faluért, városért is, azaz az egész ország érdekében teszik meg mindezt - fogalmazott Fülöp Attila.
    
Kifejtette, a 2018 őszén a nevelőszülői hálózat erősítésének és fenntartásának érdekében elindított kezdeményezés bemutatja a nevelőszülőséget, felhívja a figyelmet nehézségeire és szépségeire, valamint arra, hogy miként lehet és érdemes az ezzel a hivatással járó áldozatot vállalni.
    
Fontos, hogy a társadalom megismerje és lássa a nevelőszülők elhivatottságát és munkáját, a hivatás pedig megkapja a neki járó megbecsülést - jegyezte meg.
    
Az autizmus világnapja alkalmából Fülöp Attila megköszönte azoknak a nevelőszülőknek a munkáját, akik beteg vagy fogyatékkal élő gyerekeket fogadnak be, vállalják felnevelésüket. Ők azok, akik nemcsak „távolról szurkolnak", hanem a saját otthonukat adják ezeknek gyerekeknek, és a testi-lelki nehézséget vállalva segítik életútjukat - mondta.
     
Az államtitkár emlékeztetett, hogy a nevelőszülők és a gyermekvédelemben dolgozók tapasztalatait is összegző Befogadlak program záró eseménye május 19-én Budapesten, a Várkert Bazárban lesz, ahová egész napos programmal várják a családokat és a gyerekeket.
    
A nyíregyházi rendezvényen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működő állami, egyházi és civil hálózatok fenntartásában működő nevelőszülők, az általuk nevelt gyermekek, valamint a hivatás iránt érdeklődők vettek részt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!