Fülöp Attila: A nevelőszülőség emblematikus hivatás

A nevelőszülőség egy olyan emblematikus hivatás, amelyen keresztül be lehet mutatni a gyermekvédelemben és a szociális területen dolgozók vagy a felzárkózást segítők munkáját - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Zalaszentlászlón.

Fülöp Attila az Egy nap a nevelőszülőkért Zala megyében elnevezésű rendezvényen közölte: a nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampányt azért is indították el, hogy be lehessen mutatni „a másért való élet" hivatását, azokat az embereket, akik minden nap próbálják jobbá tenni a gyerekek életét.

Fülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára

Jelenleg mintegy 15 ezer gyermeket gondoznak nevelőszülők. Ők azok, akik nemcsak segítő jobbot nyújtanak a gyerekeknek, de a saját otthonukba engedik be őket, „cipőt adnak rájuk és utat mutatnak nekik", mindig ott vannak, amikor valakinek a legnagyobb szüksége van erre - tette hozzá.
    
Az államtitkár kiemelte: ezt a hivatást a legjobban és leghitelesebben úgy lehet bemutatni, ha a nevelőszülők is minél többet beszélnek a munkájukról, így erősödhet a nevelőszülőség megbecsülése.
    
Jelezte: a gyerekeket is szerették volna bevonni a programba, ezért találták ki számukra a Lehetetlen nincs elnevezésű rajzpályázatot, amelyre országszerte mintegy háromezer pályamű érkezett.
    
Fülöp Attila a zalai nyerteseknek a díjakat a zalaszentlászlói rendezvényen adta át, amelyen mintegy háromszáz nevelőszülő és gyermek vett részt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!