Fülöp Attila piaci szereplőkkel egyeztetett az Érték Vagy! program folytatásáról

Piaci szereplőkkel egyeztetett az Érték Vagy! program folytatásáról az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten.

A tavaly indított program a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását támogatja, piaci és állami szereplők bevonásával. Célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy a megváltozott munkaképességű emberek értéket képviselnek, és nem csupán a munkában.

A gazdaság újraindításának egyik fontos eleme a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása, amely egyszerre követel gazdasági racionalitást és szolidaritási képességet – mondta a politikus a megbeszélés előtt tartott sajtótájékoztatón. Közölte: a magyarországi foglalkoztatottak száma 4,5 millió, közülük több mint 150 ezren megváltozott munkaképességűek, és nem mindegy, hogy tudják-e bővíteni ezt a csoportot.

Fülöp Attila (KDNP) az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára (Fotó: MTI-archív / Vasvári Tamás)

A megbeszélés céljáról azt mondta, hogy szeretne köszönetet mondani azoknak a cégeknek, amelyek már segítettek ennek a körnek, valamint áttekinti velük, milyen lehetőségek adódnak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának erősítésére a koronavírus-járvány után.

Az államtitkár elmondta: egy kutatás szerint a cégek általában elégedettebbek megváltozott munkaképességű alkalmazottaikkal, akik nagyon lojálisak munkáltatójukhoz.

Az egyeztetés előtt Fülöp Attila a Fogyatékosságbarát Munkahely díj arany, ezüst és bronz fokozatát adta át három-három vállalat képviselőjének.

A Fogyatékosságbarát Munkahely díj a Salva Vita Alapítvány, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és az Emmi közös elismerése. Azokat a munkáltatókat tüntetik ki, amelyek fejlesztéseket valósítanak meg a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!