Fülöp Attila: a segítségre szorulókkal foglalkozni kell

Ha nem foglalkozunk a segítségre szorulókkal, annak az egész táradalom fogja a kárát látni - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Zalaszabarban.

Fülöp Attila (KDNP) szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár

Fülöp Attila a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala megyei intézményeiben élőknek és gyerekeknek a Holnapocska Táborban szervezett sportnapon arról beszélt, hogy Magyarországon ma 23 ezren részesülnek gyermekvédelmi gondoskodásban, közülük 13 ezer gyermekért az állami fenntartású Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság felel.

A nevelőszülői jogviszony 2014 óta foglalkoztatási jogviszonynak számít, vagyis elismert tevékenységet jelent, ami azért is fontos, mert az a szándék, hogy lehetőleg minden gyermek családi környezetben nevelkedjen.

Fülöp Attila kitért arra is, hogy a Szabadics család által fenntartott Holnapocska Tábor a társadalmi felelősségvállalás kiváló példája, évek óta szorosan együttműködnek a szociális és gyermekvédelmi intézményekkel. A tábor fenntartói régen felismerték, hogy "a szeretetteljes, inspiráló és törődő erő, ami össze tud tartani" egy társadalmat.

Manninger Jenő, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a tábor arra is jó példa, miként lehet önerővel kiegészítve kiválóan hasznosítani a pályázati pénzeket.

Györe Edina, a főigazgatóság Zala megyei kirendeltségének igazgatója közölte: harmadik éve hozzák el nyaranként egy-egy sportnapra az intézményeikben nevelkedő gyerekeket. Az MTI kérdésére hozzátette: a főigazgatóság Zalában 535 emberről gondoskodik, közülük hatvanan vehettek részt a zalaszabari rendezvényen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!