Fülöp Attila: Szociális feladatot ellátó civil fenntartóknak nyújt rezsitámogatást a kormány

Szociális feladatot ellátó civil intézményfenntartók pályázhatnak a korábbinál magasabb gáz- és áramszámláik támogatására – közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa kedden Piliscsabán.

Fülöp Attila a Summa Vitae Alapítvány lakóotthonában arról beszélt, hogy számos olyan civil szervezet van az országban, amelyik a fogyatékossággal élő honfitársaink életét segíti, vagy családok átmeneti otthonának fenntartója.

Ezek az intézmények is a Magyarország szomszédságéban zajló háború következtében kialakított rossz szankciós politika miatt kénytelenek szembesülni az energiaárak emelkedésével

 

– mondta a politikus.

A kormány segít, és nem szeretné magára hagyni ezeket az intézményeket - hangoztatta az államtitkár.

Közölte, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet honlapján a nap folyamán közzétesznek egy támogatási felhívást olyan civil szervezetek számára, amelyek állami szociális és gyermekvédelmi feladatokat látnak el; pályázni a megemelkedett rezsiköltségeik támogatására lehet.

Remélhetőleg a kormány ezzel az intézkedésével hozzá tud járulni ahhoz, hogy ezek az intézmények továbbra is biztonságosan tudjanak működni

 

– mondta Fülöp Attila.