Fülöp Attila: A szociális gondoskodás mindannyiunk közös ügye

A szociális területen végzett munka - mint például a gyermekvédelem, vagy a fogyatékosok megsegítése - nem csak két ember, illetve a szociális szakma és a kormány „magánügye", hanem mindannyiunk közös feladata - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Fülöp Attila az újpesti önkormányzat által a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségén arról beszélt, hogy Magyarországon 2007 óta november 12-e a szociális munka napja, és ez az egész társadalomnak üzeni, hogy a területen dolgozók hivatása a másokon való segítés.


   
Fülöp Attila (KDNP) az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az újpesti önkormányzat által a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen (2018.11.13.)

A területen dolgozókat köszönet illeti, mert ők rendelkeznek hittel, bátorsággal és nyitottsággal is - mondta. Az államtitkár szerint a szociális területen tevékenykedők csodája, hogy tudnak közösséget és csapatot alkotni: egy dologért tesznek, hogy megsegítsenek egy rászoruló embert.
    
Fülöp Attila kiemelte: a kormány a jövőben is támogatni kívánja a szociális területen dolgozók munkáját és felelősségvállalását. Az ünnepségen Fülöp Attila, Zsigmond Barna Pál (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő és Nagy István alpolgármester újpesti szociális munkáért díjakat adtak át.