Fülöp Attila: A társadalom kizárólag összefogással tud úrrá lenni a járványon

A KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE megváltozott munkaképességű dolgozói 800 sópipát kapnak, míg a Magyar Kórházszövetségnek 5000-et juttatnak el a gyógyhatású készülékből egy felajánlásnak köszönhetően. A szervezésben a Ments Életet Közhasznú Alapítvány segített.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, Csizi Péter, a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoport ügyvezető igazgatója (b) és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE XIV. kerületi, Csömöri úti telephelyén tartott adományátadáson 2020. május 6-án. (MTI fotó: Bruzák Noémi)

A szerdai budapesti átadáson Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára azt hangoztatta, hogy a társadalom kizárólag összefogással tud úrrá lenni a koronavírus-járványon. Ezért kap most segítséget az egyik nonprofit kft., amely másfél hónapja maszkok gyártásába kezdett, elsősorban szociális intézményeknek eljuttatva a védőeszközöket - tette hozzá.
   
Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége úgy vélekedett, hogy mindez jó példa a szolidaritásra. Létrehoznak egy vállalatot, amely megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat, ők hálából első osztályú munkát végeznek, világcégeknek dolgoznak, majd a veszélyhelyzetben maszkgyártásra állnak át, és ekkor egy alapítvány természetesnek veszi, hogy rajtuk segítsen. Ez egyfajta körforgás: mindenki magától értetődőnek gondolja, hogy felkaroljon másokat, és közben senki sem marad egyedül - mondta Herczegh Anita.

Fülöp Attila
   
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (j4) látogatást tesz a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE varrodájában a megváltozott munkaképességűeket is foglalkoztató cég XIV. kerületi, Csömöri úti telephelyén tartott adományátadás után 2020. május 6-án. (MTI fotó: Bruzák Noémi)

Csizi Péter, a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE ügyvezető igazgatója közölte, cégcsoportjuk országszerte 136 telephelyen több mint 9 ezer embernek ad munkát. Közülük csaknem 8 ezren megváltozott munkaképességűek, 500-nál is többen pedig valamilyen légúti betegségben szenvednek. Úgy vélekedett, hogy nemcsak a konkrét felajánlott termékeket, a sópipákat kell nézni, hanem a háttérben meghúzódó szándékot is. A cél az, hogy dolgozóik a munkával együtt önbecsülést is kapjanak, hasznosnak érezzék magukat - hangoztatta Csizi Péter. Hozzátette: ezt meghálálják a foglalkoztatottak, akik már több mint 300 ezer maszkot készítettek el különböző helyszíneken, köztük az ország egyik legnagyobb varrodájában, Zuglóban.
   
Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója azt mondta, hogy sok figyelemmel, szeretettel találkoznak a veszélyhelyzetben. Azt kérte, hogy ez a járvány után is maradjon így.
   
Mikola József, a Ments Életet Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy az ő feladatkörük is megváltozott a koronavírus-járvány miatt. Azt hangoztatta, hogy látszik az összetartás.
   
Budai László, az adományt felajánló Sópipa-Pharma Kft. tulajdonosa, egyben az alapítvány alelnöke közölte, hogy családi vállalkozásuk egy nagyjából húsz éve megszületett ötletre épül. Büszkék arra, hogy sópipájuk a világ sok országába eljutott, húsz államban forgalmazzák - fűzte hozzá. A kezdetektől rengeteg segítséget kaptak az egészségügyi dolgozóktól, ezt már régóta meg akarták hálálni. Budai László úgy fogalmazott, hogy a sópipa egy „kis, mobil sóbarlang", amely az emberek otthonába viszi a sóterápiák összes jótékony hatását.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!