Fülöp Attila Vodafone különdíjat adott át

Három, plusz különdíj kategóriában adták át a Vodafone Digitális Díjat a Vodafone Alapítvány által indított 15 millió forint összdíjazású technológiai pályázat nyerteseinek szerdán, Budapesten.

Fülöp Attila (KDNP) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár
    
Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára, a zsűri elnöke a díjátadón elmondta, hogy a felhívásra 144 pályázat érkezett. A Vodafone által megjelölt három terület - a gyermekek életét jobbá tevő technológiai megoldások, a családokat és nonprofit szervezeteket segítő technológiai megoldások - a kormány programjában is kiemelt jelentőséggel bírnak.      
 
Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója kiemelte: a Vodafone Alapítványok világszerte törekednek arra, hogy a mobiltechnológiai megoldásokat a társadalom szolgálatába állítsák. A Vodafone Digitális Díjat is azért alapították, hogy megtalálják és ösztönözzék azokat az innovátorokat, akik e törekvésünkben partnereik lehetnek - tette hozzá.
    
Solymár Károly Balázs elmondta: sok pályaműben a környezetvédelem, az egészségmegóvás és családi élet védelem volt az előtérben, ugyanakkor a fenntarthatóság mint szempont is megjelent.     

Budai J. Gergő, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a pályamunkák 40 százaléka magánszemélyektől, 20 százaléka vállalkozásoktól és start-upoktól, 40 százaléka pedig nonprofit szervezetektől érkezett. A pályázatok témáját tekintve az edukáció volt a legnépszerűbb, közel 45 ilyen témájú projekttel pályáztak.     

A digitális társadalmi szervezetek kategóriájában egy nyertest hirdettek, amelyet a Hulladék-vadász - a legapróbb önkéntes elnevezésű telefonos alkalmazás fejlesztőjének Solymár Károly Balázs adott át. A digitális család  kategória három pályamunkát díjaztak, az első helyezett a BankZee Kft. a családok pénzügyi tudatosságát fejlesztő mobilbank alkalmazásával és okosperselyével lett. A digitális gyerek kategóriában két pályázat kapott elismerést, az első helyezést Erdős Sándor - az OncoVR - a tartósan kórházban fekvő gyermekek mindennapjait segítő innovációja érte el.     

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára különdíjat adott át a nevelőszülőket és az állami gondoskodásban élő gyermekeket különböző játék tippekkel támogató Day-to-day Kids applikáció fejlesztőinek, emellett különdíjban részesült még a Kurbli Kft. SBrick adaptereivel, amelyek a különféle Lego vezérlések eszközeinek vegyes használatát teszik lehetővé, ezzel támogatva az iskolai robotprogramozási oktatást.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!