Gálával emlékeztek a wing tsun négy évtizedére

„Az élet egy nagy küzdelem, és ebben a küzdelemben nekünk, akik a harcművészeteket gyakoroljuk, fizikailag és lelkileg is sokat jelent a wing tsun kungfu” – mondta Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a sportág 40. évfordulója alkalmából rendezett vasárnapi gálán.

Simicskó

Zsúfolásig megtelt az Óbudai Kulturális Központ színházterme vasárnap délután a wing tsun kungfu 40. évfordulója alkalmából rendezett gálán. A sportágat gyakorlók mellett nagyon sok érdeklődő volt kíváncsi az eseményre, és hogy személyesen találkozhasson a 77 éves Leung Ting 10. fokozatú nagymesterrel, a Wing Tsun Világszövetség elnökével, valamint Máday Norbert 10. fokozatú nagymesterrel, a sportág kelet-európai meghonosítójával és vezetőjével.

Ha valaki felépít egy iskolát a sportág szülőföldjétől, Kínától távol, Kelet-Európában, itt Magyarországon, az tiszteletre méltó tett. Hálás vagyok Máday Norbertnek, hogy létrehozta ezt a közösséget, amelynek 1993 ősze óta vagyok a tagja. Akkor jöttem le az első edzésre, és rabul ejtett a sportág. Máday Norbert mester sok-sok mestert tanított meg a sportágra, mert az igazi mester tanít is”

– mondta beszédében Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője.

A negyven évet felidéző beszédek és videófelvételek után a sportág szépségeit bemutató gála következett. A sportág egyik formagyakorlatának bemutatásában részt vett Simicskó István is.

Simicskó

Kiemelt esemény a mai, hiszen most ünnepeljük a wing tsun negyvenedik évfordulóját, valamint azt, hogy tizedik mesterfokozatot kapott Máday Norbert, aki Magyarországon meghonosította ezt a sportot. A tizedik fokozat a csúcs, és óriási dolog, hogy egy magyar elérte ezt, hiszen Kínában és a világon sincsenek sokan, akik ezzel büszkélkedhetnek – mondta az MTI-nek Simicskó István.

Hozzátette:

az ünnep keretén belül szombaton két edzés is volt, délelőtt és délután is két és fél-három óra, a délelőttit én is végigcsináltam. Sok fiatal és diák is részt vett rajta, eljöttek Leung Ting nagymester kelet-európai tanítványai is. Én harminc éve gyakorlom ezt a sportágat, ötödik mesterfokozattal rendelkezem. Az idők során az életem részévé vált, rendszeresen gyakorlom. Ez egy végtelen utazás, mindig lehet valami újat tanulni”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!