A gyásznap ma már a nemzeti összetartozás napja

1920. június 4-én több millió magyar ember ébredt arra, hogy a nagyhatalmak döntése értelmében egyik pillanatról a másikra idegen ország lakója lett. A történelmi Magyarország szétszabdalásának ezt a megrázkódtatását az elmúlt évszázadban sokféleképpen próbálta feldolgozni a magyarság.

Nemzetünk életerejét mutatja azonban, hogy a Kárpát-medence legnagyobb létszámú, legmeghatározóbb nemzetisége ma is a magyar. Megindult nemzetünk önbecsülésének helyreállítása, határokon átívelő egyesítése. Ezt jelképezi, hogy a gyásznap ma már a nemzeti összetartozás napja és ma már lehetséges, hogy a nagyvilág bármely pontján élő nemzettársunk magyar állampolgár lehessen. Most már Alaptörvényünk is kimondja, hogy mi, magyarok felelősséggel tartozunk egymásért. Büszkék lehetünk történelmi múltunkra, hőseinkre, különleges anyanyelvünkre és meg kell őriznünk ezt az örökséget!

Kereszténydemokrata Néppárt Országgyűlési Képviselőcsoport

 

Kép:123rf

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!