Hálás szívvel köszöntjük a Szentatyát!

Kereszténydemokrata politikusokként különösen nagy tisztelettel és szeretettel várjuk Ferenc pápa magyarországi látogatását. Hisszük, hogy szavai és tettei iránymutatást adnak minden katolikus hívőnek és minden jóakaratú, a keresztény értékrendet tiszteletben tartó embernek is.

Ezekben a vészterhes időkben, amikor szomszédunkban véres háború zajlik és egy világégés réme fenyeget, lelki megerősítést jelent, hogy az egyházfő személyes jelenlétével tiszteli meg a magyarokat. A pápa látogatása – akinek a szavára és tetteire világszerte milliárdok figyelnek – egyúttal magabiztosságot is ad számunkra, hogy nem vagyunk egyedül a béke és az igazságosság melletti kiállásban.

Magyarország a békefolyamat előmozdításában szövetségest lát Ferenc pápában, aki elkötelezetten vallja a békés rendezés szükségességét.

Az Egyházfő a csíksomlyói búcsú és az Eucharisztikus Kongresszus után immár harmadik alkalommal találkozik a magyar hívők közösségével. Sok erőt, jó egészséget kívánunk neki, és köszönjük apostoli útját, amely az egész Kárpát-medencének lelki megújulást és szilárd hitet adhat, hogy a kihívások korában is helyt állhassunk és meg tudjunk maradni igaz keresztény hitünkben.

Dr. Simicskó István

a KDNP frakcióvezetője