Hargitai János: Jövőre is folytatódik a családok erősítése

Hargitai János, a KDNP vezérszónoka „konzervatívan" megtervezett költségvetésnek nevezte a jövő évit, kiemelve, hogy az 4 százalékos növekedéssel, 2,8 százalékos inflációs céllal, 1 százalékos hiánycéllal és 1 százaléknyi tartalékkal számol.

Hargitai János országgyűlési képviselő, a KDNP ügyvezető alelnöke, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke
    
Hangsúlyozta: a 2020-as költségvetésben folytatódik az a társadalompolitikai vízió, amit 2010 óta képviselt az Orbán-kormány, és amely a családok, azaz a társadalom alapsejtjeinek megerősítéséről szól.
    
Hargitai János igazi kereszténydemokrata gondolatnak nevezte a családok erősítését, és felhívta a figyelmet arra, hogy hosszútávú, stabil gazdasági növekedés szükséges a családtámogatási célok fenntartásához.
    
A családvédelmi akcióterv intézkedésiről szólva kiemelte a négygyermekes anyák adómentességét, amely 22 milliárd forintos bevételkiesés a költségvetésnek, de ennyi megtakarítást jelent a sok gyermeket vállaló családoknak. Emellett - folytatta - a jövő évi költségvetés fedezetet biztosít a csok kibővítésére, a jelzáloghitelekkel kapcsolatos kedvezményre, a nagycsaládosokat érintő autóvásárlási támogatásra, így összesen 2200 milliárd forintnál is több jut családtámogatásra 2020-ban.
    
A bérlakásprogramra vonatkozó jobbikos felvetésre reagálva hangsúlyozta: a kormány a kistelepüléseken nem bérlakás, hanem saját lakás megszerzéséhez ad támogatást.
    
Hargitai János kitért arra is: Magyarország nem azt az utat választotta, amelyet Európa másik fele ajánlott, hogy kedvezőtlen demográfiai folyamatok esetén külföldről engedjünk be más kultúrájú embereket.
    
A KDNP vezérszónoka felidézte milyen „örökséget" kapott az Orbán-kormány 2010-ben az megelőző szocialista kormányoktól: az államháztartás miden szereplője „nyakig" el volt adósodva, az állam, a vállalkozások, az önkormányzatok és a családok is. Ezzel szemben ma a szuperállamkötvény sikeressége azt mutatja, hogy a magyar családok - amelyek egykor nyakig úsztak az adósságban - ma államkötvényeket vásárolnak - mutatott rá a képviselő. Nem minden család, de tömegesen - jegyezte meg.
    
Hozzátette: jól tudták 2010-ben, hogy a korábbi szocialista kormányok gazdasági és költségvetési politikája nem folytatható, így az Orbán-kormány azt a célt tűzte ki, hogy munkalapú társadalmat kell építeni. Hargitai János megjegyezte: ő maga sem hitt abban, hogy képesek lesznek egymillió munkahelyet létrehozni 10 év alatt, ugyanakkor mára 800 ezer már megvalósult. A bérekről szólva kiemelte: 2010-hez képest 2018-ra az átlagkereset annyival nőtt, hogy sikerült megtermelni egy plusz 13-ik fizetést.
    
Fontosnak nevezte a biztonság kérdését is, kiemelve, hogy biztonságos Magyarország megteremtése nélkül nem valósíthatók meg a társadalompolitikai célok sem.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!