Hargitai János: Ma 800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben

Hargitai János (KDNP) az országgyűlésben a foglalkoztatásra vonatkozó legfrissebb adatok értékelésére kérte a kormányt.

Hargitai János országgyűlési képviselő, a KDNP ügyvezető alelnöke, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke
    
Felidézte, 2010-ben mintegy 12 százalékos volt a munkanélküliség, kevesen gondolták, hogy alig tíz év múlva a mutató 3,4 százalékos lesz, ami az unióban is az egyik legjobb adat. Ma 800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben. Az adatok alakulása összefügg a kormány sikeres gazdaságpolitikájával - mutatott rá.
    
Bodó Sándor, a pénzügyi tárca államtitkára kiemelte: a kormányváltás után számtalan intézkedés történt, ami pozitív irányba indította el folyamatokat. Ezek közé tartozik a munkaerő-piacot szabályozó csomag.
    
Kiemelte: több mint 4,5 millióan dolgoznak, ami egyértelműben stabilitást ad az országnak, illetve azoknak akik munkát végeznek. Szinte valamennyi ágazatban nőtt a foglalkoztatottság. A mostani ráta jónak számít uniós viszonylatban, de ez még nem jogosít fel arra, hogy hátra dőljenek. Az aktív nyugdíjasok, kismamák körében lehetnek még tartalékok - jelezte.
    
A képviselő a választ elfogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!