Hargitai János: Milyen változások várhatók az adórendszerben?

Hargitai János (KDNP) azt kérdezte az Országgyűlésben: milyen változások várhatók az adórendszerben jövőre?

Hargitai János országgyűlési képviselő, a KDNP ügyvezető alelnöke, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke

Örvendetesnek nevezte, hogy az ország növekedése kiegyensúlyozott, ellentétben az előző kormányok idején tapasztaltakkal, amelyek külső hitelfelvételen alapultak.
    
Szólt arról is, hogy a gazdasági növekedés az alapja a kormány legfontosabb célkitűzésének, a családpolitikája megvalósításának. Ezért is tartotta fontosnak annak tisztázását, mi tarthatja fenn a jövőben a gazdaság emelkedését.
    
Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára kijelentette: a magyar gazdaság minden eddiginél jobban teljesít, a bérek alakulása is kiemelkedő.
    
A kormány a családok támogatására, a versenyképesség növekedésére és az adminisztráció csökkentésére tett javaslatot - folytatta. 2020 július 1-jétől új, egységes járuléktörvény lép hatályba, ami által négy járulék egyesül, így az adónemek száma jelentősen csökken.
    
Januártól a négy gyermeket nevelő nők mentesülnek a személyi jövedelemadó megfizetésétől, így minden eddiginél nagyobb összeg jut családtámogatásra. A jövőben a családi adókedvezmény a munkaerő-piaci járulékra is igénybe vehető lesz - sorolta a változásokat.
    
A jövő évtől az áfamentes üzletekről is nyugtát kell adni, és egyre többen lépnek majd be az online számlaadás rendszerébe - ismertette.
    
A képviselő elfogadta a választ.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!