Harrach Péter: Ahol a GDP 5,2 százalékkal emelkedik, ott nincs rossz helyzetben a gazdaság

A parlamenti ülésszak alatti intézkedéseket összegezte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az Országgyűlésben, kiemelve: a kormányoldal alapvető szándékai a népesedési folyamatok javítására és a családok támogatására irányulnak, megemlítve, hogy nemzeti konzultációt, az egyik legdemokratikusabb intézményt is alkalmazták ennek során.

Ezek között említette az általa nagyvonalúnak nevezett családi otthonteremtési támogatást, valamint az eszközkezelőhöz került ingatlanok visszavásárolhatóságát, megjegyezve, meglehetősen rövid idő alatt sok intézkedés született e téren. Szólt a béremelésekről, megjegyezve, ahol a GDP 5,2 százalékkal emelkedik, akkor senki nem mondhatja, hogy rossz helyzetben van a gazdaság.

Harrach Péter Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője
    
A kormányzat külpolitikai törekvéseiről szólva kijelentette, „mi a szabad nemzetek szövetségeként képzeljük el az Európai Uniót, és ennek érdekében küzdöttünk azokkal, akik egyfajta Európai Egyesült Államokban gondolkodnak", alapvető és megváltoztathatatlan tételként említve a migráció kapcsán az önvédelem ügyét és azt az elvet, hogy a problémákat keletkezésük helyén kell kezelni.
    
Utóbbiak eszközeként említette az üldözött keresztényeket segítő államtitkárságot és a Hungary Helps-t, amely önálló törvény által szabályozott módon működhet a jövőben. Kiemelte a normalitás devianciákkal szembeni védelmének fontosságát, a „gender-őrületre", a közösség, a család, az egyházi közösségek és a nemzetek rombolása elleni fellépés fontosságát hangsúlyozva, egyben kifogásolta a parlamenti viták stílusát.
    
Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kijelentette, „erős családok nélkül nemcsak Magyarország, de Európa megújulása is elképzelhetetlen", hangsúlyozva, személyes döntés, ki mikor alapít családot, de ha meghozza a döntést, tudnia kell, hogy sokféle, a tervek támogatásra számíthat, ezek körét pedig bővíteni tervezik.
    
Kiemelte: 2010 óta megduplázták a családtámogatásokat, másfélszeresére nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, mindezeknek pedig szerepe volt abban, hogy nőtt a gyermekvállalási hajlandóság. Hozzátette: a most is zajló nemzeti konzultáció eredménye is támpontot ad abban, milyen irányban bővítsék a jövőben a családtámogatásokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!