Harrach Péter: Az európai statisztikák is elismerik az intézkedéseink eredményeit

Elsősorban család-, nemzet- és szociálpolitikai kérdésekről tárgyal a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerdán Balatonalmádiban, ahol a két kormánypárt együttes ülése előtt tartanak külön tanácskozást.

Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője a Facebookra feltöltött videoüzenetében kifejtette: a szociálpolitikai kérdések számára különösen fontosak, hiszen immár nemcsak a hazai, de az európai statisztikák is elismerik, hogy Magyarországon csökkent a szegénység a kormány szociális intézkedései – a munkahelyteremtés, az ingyenes közétkeztetés, az ingyen tankönyvellátás – következtében. Ezek az intézkedések fontosak és a jövőben folytatódni fognak – jelezte a KDNP-s politikus.

Hozzátette: a következő parlamenti időszak nem csupán a kormánypárti képviselőknek, hanem reményei szerint az ellenzéknek is komoly munkát ad majd, és hozzájárulnak ők is azokhoz az eredményekhez, amit a kormánypártok igyekeznek megvalósítani. Ez jobb foglalatosság részükre is, mint önmaguk lejáratása – jegyezte meg Harrach Péter.