Harrach Péter: A kereszténydemokrácia szemben áll a nyílt társadalom elméletét valló liberális politikával

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője volt a vendége és előadója a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kaposvári csoportja összejövetelének 2018. október 4-én.

A politikus előadásában a kereszténydemokrácia múltjáról és jelenéről is beszélt. Harrach Péter elmondta: a II. világháború után megerősödött kereszténydemokrata eszmerendszer szemben áll az ekkoriban kialakult, a nyílt társadalmi elméletét hirdető politikával.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője és Csillag Gusztáv, a KÉSZ kaposvári csoportjának elnöke (KDNP fotó: Váli Miklós)

Ez az eszmeiség jelenleg is szép gondolatokat próbál átvinni a társadalmi életbe – hangsúlyozta Harrach Péter. Ennek lényege, hogy a kultúrák képesek egymás mellett zavartalanul élni, a bevándorlás azonban ezt különösen megcáfolja. Hiszen párhuzamos társadalmak alakultak ki, amelyek nem képesek együtt élni és egymással szembefordulva feszültséget jelentenek. Ez ellen küzdeni kell, viszont ez nem egyszerű – tette hozzá a politikus.

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kaposvári csoportja A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kaposvári csoportjának összejövetele 2018. 10. 04-én (KDNP fotó: Váli Miklós)

Szita Károly Kaposvár polgármestereSzita Károly Kaposvár polgármestere a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kaposvári csoportjának összejövetelén 2018. 10. 04-én (KDNP fotó: Váli Miklós)

A KDNP-s politikus sokadszorra járt már a KÉSZ rendezvényén, amelyet csaknem 30 éve, havonta egy-két alkalommal szerveznek meg Kaposváron. A rendezvényen többek között részt vett Szita Károly Kaposvár polgármestere is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!