Harrach Péter: Mit jelent a polgári kormánynak az idősek megbecsülése?

Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője arról beszélt hétfőn a parlamentben, hogy novemberben 2,5 millió nyugdíjashoz megérkeztek az emelt összegű nyugdíjak, amelyekkel egyidejűleg kapták meg azt a kiegészítő nyugdíjemelést is, amelyről a nyugdíjas fogyasztói kosár figyelembevételével döntött a kormány.

Úgy fogalmazott: a kormány mindezzel teljesítette azt a vállalását, hogy a nyugdíjak értékét az inflációs környezet ellenére sem hagyja veszni. Sőt januárban ismételt emelés lesz, februárban pedig érkezik a 13. havi nyugdíj, szintén emelt összegben.

Emlékeztetett:

2010 előtt a baloldali kormányok elvették a 13. havi nyugdíjat, befagyasztották a nyugdíjakat, továbbá háromszorosára emelték a gáz és az áram árát, gyakorlatilag elszegényítve az időseket.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában hangsúlyozta: amióta a polgári kormányok vezetik az országot mindig gondoskodtak a nyugdíjasokról. A kormány folytatja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését megőrizve a nyugdíjasok megbecsülését - tette hozzá.

Jelezte: az inflációkövető nyugdíjemelés végrehajtásához a fedezet a világgazdasági körülmények ellenére a jövő évben is biztosított.

Tájékoztatása szerint 2010 óta több mint kétszeresére emelkedett a nyugdíjak összege, a vásárlóértéke pedig húsz százalékkal javult.

Az interpelláló elfogadta az államtitkári választ.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!