Harrach Péter: Mivel segíti a kormány a magyar családokat 2022-ben?

A KDNP frakcióvezető-helyettese hétfőn interpellált a parlamentben.

Harrach Péter azt mondta: a Fidesz–KDNP kormány 2010 óta mintegy háromszorosára emelte a családok támogatását, amelyet arányaiban, egész Európában az egyik legmagasabbnak nevezett. Hozzátette: a családtámogatásra fordított összegek 2021-ben a GDP öt százalékát teszik ki.

Az intézkedések közül kiemelte a gyermekek után járó családi adókedvezményt, mellyel a rendszer bevezetése óta 2021 végéig összesen mintegy 3315 milliárd forint maradt a magyar családoknál. A csokkal eddig 280 ezer családnak segítettek lakáscéljaik megvalósításában, ez a Babaváró támogatás lakáscélra fordított részével együtt mintegy 2200 milliárd forintnyi forrást jelentett – sorolta. Interpellációjában arról érdeklődött, hogy milyen intézkedésekkel segíti a kormány a magyar családokat 2022-ben.

Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár kiemelte: a kormány politikájának középpontjában a családok állnak, beleértve a fiatalokat és az időseket is, és folyamatosan bővítik támogatásaikat.

A megkezdett munkát 2022-ben is folytatják, jövőre a 25 éven aluli fiatalok személyi jövedelemadó-mentességet kapnak, újabb egyheti összeget építenek vissza a tizenharmadik havi nyugdíjba. A megelőlegezett tartásdíj összegét a minimálbér 30 százalékára, 50 220 forintra, az árvaellátást pedig duplájára emelik, továbbá a családok adó-visszatérítése 530-580 milliárddal tervez a kormány – ismertette.

A képviselő elfogadta az interpellációra adott választ.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!