Helybe vitt segítséggel a migráció megállítható – 200 szír család térhetett haza

A magyar modell működik, a migráció megállítható, mérsékelhető helybe vitt segítségnyújtással – jelentette ki az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A műsorban arról beszéltek, hogy a miniszterelnök sajtófőnökének hétfői tájékoztatása szerint köszönetét fejezte ki Orbán Viktor kormányfőnek és a magyar népnek Szíriából Jean Abdo Arbach homszi érsek azért a támogatásért, amelynek nyomán 200 menekült szír család térhetett vissza otthonába.

A szíriai egyházi méltóság felidézte levelében, hogy Homsz városában magyar segítséggel két keresztény ifjúsági központot és 200 lakást újíthattak fel, amelyek a Szíriában 2011 óta tomboló erőszak során semmisültek meg.

„Imádkozunk Önért és azért, hogy Magyarország egyre inkább stabil pajzsa legyen a világban az üldözött keresztény értékeknek” – írta Orbán Viktornak címzett levelében a homszi metropolita. A homszi program megvalósítása során a helyi szakmai közreműködő partner a Magyar Máltai Szeretetszolgálat volt.

Azbej Tristan erre reagálva elmondta, 

a Hungary Helps Program egy sikeres választ jelenthet a migrációs válság enyhítésére még egy olyan súlyos humanitárius válsághelyzetben is, mint ami Szíriában van.

Emlékeztetett, hogy a kormány döntése nyomán 2019-ben mintegy egymillió eurós segítséget nyújtottak, hogy a Homszból elüldözött keresztények otthonait, templomait és intézményeit felújítsák.

Azbej Tristan elmondta azt is, hogy

a program révén több mint harminc országban, mintegy 100 ezer embernek tették lehetővé a szülőföldön való megmaradást.

Mint ismeretes, a magyar kormány a Hungary Helps programon keresztül támogatja az üldözött keresztényeket a világban, így Szíriában is.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke nemrégiben közösségi oldalán felidézte az II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka szavait, aki úgy fogalmazott: „Alapvető fontosságú barátaink, a Hungary Helps Program segítsége Magyarországról.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!