Hoffmann Rózsa: Köszönjük, nagykövet úr!

Eric Fournier, a Francia Köztársaság volt budapesti nagykövete a klasszikus diplomácia mára sajnálatosan megritkult pozitív példáját szolgáltatta a közelmúltban, amikor jelentésében határozottan cáfolta azokat a hazug állításokat Magyarországról és miniszterelnökünkről, amelyekkel zsúfolásig megteltek az utóbbi idők nemzetközi vonatkozású hírei.

Távozik a francia nagykövet

A volt nagykövet nem arról küldött jelentést, amit a nyugat-európai ellenséges sajtó és politikai divat elvárt volna tőle, hanem józanul, becsületes módon kiállt az igazság mellett: rámutatván, hogy az itthon is ismert hamis vádak a nemzetközi és itthoni ellenséges sajtó irigység szülte túlkapásai, hogy sem idegengyűlölet, sem antiszemitizmus nem jellemzi a magyarországi közéletet. Vajon mire alapozta Fournier úr ezt a határozott véleményét? Természetesen nem sajtóértesülésekre. Hanem négyévnyi magyarországi életének személyes tapasztalataira. Amikor is bárhol megfordult, ott normális élettel, barátságos emberekkel, bizakodó családokkal, őszinte szavakkal és érzelmekkel, tisztelettel és szeretettel, azaz a keresztény értékrend megnyilvánulásaival találkozott.

Köszönjük az igazság érdekében tett szolgálatát, Fournier úr!

Távozását őszintén sajnáljuk!

 

Hoffmann Rózsa

az Interparlamentáris Unió Magyar–Francia Baráti Tagozat korábbi elnöke,

a Francia Köztársaság Becsületrendje lovagi fokozat tulajdonosa

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!